Oldalak

2011. december 15., csütörtök

Csirkemell vörösborecetben recept


Csirkemell vörösborecetben recept
Hozzávalók 4 személyre:
4 csirkemell kicsontozva és bőre nélkül, darabja 200 g legyen,
50 g/4 ek. sózatlan vaj,
frissen őrölt fekete bors,
8-12 mogyoróhagyma, félbevágva,
4 ek. vörösborecet,
2 gerezd fokhagyma, összezúzva,
4 ek. száraz fehérbor,
120 ml csirkehúslé,
1 ek. friss petrezselyem, apróra vágva,
zöldsaláta a tálaláshoz.
Elkészítés:
Éles konyhakéssel vágjuk félbe á csirkemellet, hogy 8 egyforma darabot kapjunk. A vaj felét nagyobb serpenyőben olvasszuk fel közepes lángon. Tegyük bele a csirkehúst, és 3-5 percig süssük, hogy aranybarna legyen. Egyszer fordítsuk meg közben, és borsozzuk. Adjuk hozzá a mogyoróhagymát, fedjük le, és alacsony lángon 5-7 percig dobva-rázva pirítsuk, néha kevergessük meg. A csirkedarabokat tegyük ki egy tányérra. A serpenyőbe tegyük bele az ecetet, és gyakori kevergetés mellett egy percig melegítsük, amíg majdnem minden folyadék elpárolog. Adjuk hozzá a fokhagymát, a bort és a húslét, és keverjük össze. A csirkét tegyük vissza a serpenyőbe (ha közben kifolyt a leve, azt is). Fedjük le, és 2-3 percig pároljuk, hogy a csirkehús megpuhuljon, és ha beleszúrunk, tiszta lé folyjon ki belőle. Tálaláshoz rakjuk ki a hagymát és a csirkemellet, takarjuk le, nehogy kihűljön. Erősebb lángon hirtelen forraljuk fel a serpenyőben maradt lét, hogy körülbelül a fele elpárologjon. Vegyük le a tűzről, és fokozatosan keverjük bele a megmaradt vajat, amitől a szósz besűrűsödik és üveges lesz. Keverjük még hozzá a petrezselymet is, majd ezzel öntsük le a csirkemellet. Tálaláskor zöldsalátával díszítsük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése