Oldalak

2011. december 12., hétfő

Csirkecomb spenótos galuskával. recept

Hozzávalók:
70 dkg csirkecomb filé 
2 fej fehér hagyma 
2tojás 
50 dkg sima liszt 
15 dkg rétes liszt 
3 e.k főtt spenót /előfőzött/ 
olaj, só, szines bors, fehér bors 
15 dkg reszelt trapista sajt

Elkészítés:
A csirkacombot megmosom, vékony csíkokra felszeletelem, olajom megforgatom, és ráteszem a vékony szeletekre felvágott fehér hagymát sózom, majd a durvára vágott szines borsal párolom, kevés vizet teszek rá, ha elfőné a levét, mielőtt készre főzöm 1 kanál liszt 3 kanál víz keverékével picit besűrítem, de az étkezési keményítő is megfelel erre a célra. Félre teszem ,közben megcsinálom a galuskát. 
Felteszem a vizet melegedni kevés sóval, pici olajat is teszek bele, összekeverem a 3. e.k spenótot a 2 tojással kevés fehér borssal sót izlés szerint, és az előzőleg átszitált liszthez keverem, ha kell víz teszek hozzá jól szaggatható állagú legyen, ha forr a víz kiszaggatom, én az apró galuskát jobban szeretem, ha fellfort leszűrőm összekeverem az elkészített csirkével,megszórom a reszelt sajttal, és 20 percre az előmelegített sütőbe teszem. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése