Oldalak

2011. december 12., hétfő

Cézár saláta receptje Jamie Olivertől


e, a cézár saláta receptje Jamie Olivertől csirkével, és füstölt pancettával. Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb,1 vekni kenyér, 3 szál friss rozmaring, olíva olaj, tengeri só, fekete bors, 12 vékony szelet pancetta, vagy füstölt húsos szalonna,4 gerezd fokhagyma, szardellafilé, 75 g parmezán sajt, 1 kiskanál krémsajt, 1 citrom leve, római saláta.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A csirkecombokat mossuk meg, tegyük őket egy tepsibe, majd kenyeret kézzel tépkedjük kisebb darabokra és ezt is tegyük a csirke mellé. Szórjuk meg felaprított rozmaringgal, locsoljuk meg olíva olajjal, ízesítsük sóval, borssal majd kézzel jók forgassuk át az egészet. A végén rendezzük el úgy, hogy a kenyér darabok alul legyenek, így a csirkéből kifolyó nedveket a kenyér felszívja.
A tepsit toljuk be a sütőbe és kb. 40 perc alatt szép ropogósra sül. Ezután vegyük ki a sütőből a tepsit és tekerjük a csirkére rá a szalonnát, majd tegyük vissza újabb 15 percre. Ezután vegyük ki a sütőből a tepsit és hagyjuk kihűlni a csirkét.Egy mozsárban vagy tálban törjük össze a szardellát, a parmezán sajtot, a krémsajtos, a citromlevet és háromszor annyi olajat majd ízesítsük sóval, borssal és keverjük össze.
A saláta leveleket mossuk meg szárítsuk le őket, és tépkedjük kisebb darabokra. A csirkéről szedjük le a húst és a szalonnával együtt ezt is tépkedjük össze. A végén keverjük össze a salátát, a csirkét, a szalonnát és a krémsajtos keveréket.
Tálalásnál halmozzuk tálra és szórjuk meg parmezán sajttal a tetejét, majd locsoljuk meg kevés olíva olajjal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése