Oldalak

2011. november 30., szerda

Pisztáciás kakaó torta


Hozzávalók: 200 g porcukor, 100 g vaj, v. margarin, 1/2 dl tej, 4 tojás, 200 g liszt, 1 sütőpor, 2 csapott ek. kakaó, 100 g pisztácia, 100 g mazsola, 1/2 dl rum, vaníliás porcukor.

A vajat habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat, apránként a tejet, a lisztet, a sütőport, a kakaót, a durvára megvágott pisztáciát, az előzőleg rumban megáztatott, lecsepegtetett, lisztben megforgatott mazsolát és alaposan összekeverjük. Végül kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és óvatosan a masszához adjuk. Kivajazott, lisztezett, kerek tortaformába simítjuk, előmelegített sütőben, mérsékel tűznél (180 fok) kb. 40-45 percig sütjük.A formában hagyjuk kihűlni, lehúzzuk a tortakarikát, tálra csúsztatjuk, tetejét meghintjük vaníliás porcukorral. (pl. lehet mintában rászórni a porcukrot, egy sablon segítségével.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése