Oldalak

2011. november 30., szerda

Huszárcsók.


Huszárcsók:
50 dkg lisztet, 15 dkg vajat, 15 dkg margarint, 15 dkg cukrot, 3 tojás sárgáját összedolgozzuk. Kis gombócokat formálunk, a felvert tojásfehérjébe  belemártjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és ujjal mélyedés nyomunk a közepébe. Középmelegnél sütjük. Ahogy kisült, még forrón a tepsiben lekvárhalmokat teszünk a közepébe, majd zsírpapírra szedjük ki és vaníliáscukorral meghintjük.
(Gyermekkorom egyik kedvenc süteménye. Zsírpapírral bélelt dobozban tartottuk, - ma megteszí a fémdoboz is - nagyon sokáig eláll. Minél tovább áll, annál porhanyósabb - bár ezt az időt nemigen szokta megérni, mert nagyon finom.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése