Oldalak

2011. augusztus 21., vasárnap

Zöldbabsaláta pácolt sajttal.


Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál vágott bazsalikom
  • 20 dkg Anikó sajt (lehet feta is)
  • 30 dkg főtt zöldbab
  • 20 dkg vegyes színű paprika
  • 10 dkg kínai kel
  • 4 szál újhagyma
  • 1/2 dl fehérborecet
  • 1 mokkáskanál vágott kakukkfű
  • A díszítéshez:
  • saláta

Elkészítés:

A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, elkeverjük az olívaolajjal, és beletesszük a bazsalikomot. A sajtot kockákra vágjuk, ebbe az olajba forgatjuk, és letakarva 1-2 napra a hűtőbe tesszük.

A babot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és lehűtjük. A paprikát megmossuk, húsát csíkokra vágjuk. A kínai kelt leöblítjük, szintén csíkokra vágjuk. A babot összekeverjük a paprikákkal és a kínai kellel. A hagymát meghámozzuk, felszeleteljük. Az ecetet elkeverjük kevés borssal, sóval, 1 dl vízzel, beleforgatjuk a hagymát, a kakukkfüvet, ízlés szerint csipetnyi cukorral ízesítjük. Ezt ráöntjük a babra, és 1-2 órát pihentetjük a hűtőben. Tálaláskor leöblítjük a salátaleveleket, tányérra fektetjük, rátesszük a babsalátát, a tetejére a sajtot, és saját olajával megöntözzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése