Hozzávalók 4 személyre:
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 1 teáskanál vágott bazsalikom
- 20 dkg Anikó sajt (lehet feta is)
- 30 dkg főtt zöldbab
- 20 dkg vegyes színű paprika
- 10 dkg kínai kel
- 4 szál újhagyma
- 1/2 dl fehérborecet
- 1 mokkáskanál vágott kakukkfű
- A díszítéshez:
- saláta
Elkészítés:
A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, elkeverjük az olívaolajjal, és beletesszük a bazsalikomot. A sajtot kockákra vágjuk, ebbe az olajba forgatjuk, és letakarva 1-2 napra a hűtőbe tesszük.
A babot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és lehűtjük. A paprikát megmossuk, húsát csíkokra vágjuk. A kínai kelt leöblítjük, szintén csíkokra vágjuk. A babot összekeverjük a paprikákkal és a kínai kellel. A hagymát meghámozzuk, felszeleteljük. Az ecetet elkeverjük kevés borssal, sóval, 1 dl vízzel, beleforgatjuk a hagymát, a kakukkfüvet, ízlés szerint csipetnyi cukorral ízesítjük. Ezt ráöntjük a babra, és 1-2 órát pihentetjük a hűtőben. Tálaláskor leöblítjük a salátaleveleket, tányérra fektetjük, rátesszük a babsalátát, a tetejére a sajtot, és saját olajával megöntözzük.
A babot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és lehűtjük. A paprikát megmossuk, húsát csíkokra vágjuk. A kínai kelt leöblítjük, szintén csíkokra vágjuk. A babot összekeverjük a paprikákkal és a kínai kellel. A hagymát meghámozzuk, felszeleteljük. Az ecetet elkeverjük kevés borssal, sóval, 1 dl vízzel, beleforgatjuk a hagymát, a kakukkfüvet, ízlés szerint csipetnyi cukorral ízesítjük. Ezt ráöntjük a babra, és 1-2 órát pihentetjük a hűtőben. Tálaláskor leöblítjük a salátaleveleket, tányérra fektetjük, rátesszük a babsalátát, a tetejére a sajtot, és saját olajával megöntözzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése