Oldalak

2011. augusztus 21., vasárnap

Zöldbabos marha tokány.


Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárítjuk, kb. 4 cm hosszú, ceruzavastagságúra vágjuk. A szalonnát nagyon vékony csíkokra metéljük. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

A szalonnát kiolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta a hagymát. Rátesszük a húst, és addig kevergetjük, amíg levet enged. Sóval, borssal ízesítjük, beletesszük a fokhagymát és a köménymagot. Amikor levét elfőtte, pótoljuk vízzel, és fedő alatt tovább pároljuk. Ha szükséges, ismételten adunk hozzá pici vizet. Amíg puhul a hús, megmossuk, megtisztítjuk a babot. Rövidebb darabokra vágjuk, majd sós forró vízbe dobjuk 1-2 percre. Leszűrjük és félretesszük. A paprikákat megmossuk, húsát csíkokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, felszeleteljük (a héját eltávolíthatjuk). Amikor már majdnem puha a hús (kb. 40-50 perc múlva), és ismét kevés lé van alatta, belekeverjük a paradicsompürét, kicsit lepirítjuk. Vizet öntünk hozzá, és még pároljuk kb. 10 percet. Akkor beletesszük a paprikákat, a paradicsomot, a babot. Kíméletesen összekeverjük, és még 5-10 percen át főzzük. A körethez a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, cikkekre vágjuk. Sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a burgonyát és megszórjuk a petrezselyemmel. A hússal együtt tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése