Oldalak

2011. július 12., kedd

Rakott hagymás káposzta.

Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirke 
- 1 kg burgonya 
- 20 dkg zöldpaprika 
- 2d dkg paradicsom 
- 4 fej lilahagyma 
- 5 dkg zsír vagy olaj 
- 5 dl tejföl 
- 1 kávéskanál paprika 
- só

Elkészítés:
A megtisztított csirkét kisebb darabokra vágjuk (készíthetjük csirkecombból vagy csirkemellből is), és besózzuk. A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A zöldpaprikát (csumázás után) és a paradicsomot ugyancsak felszeleteljük. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, majd rétegenként elhelyezzük a burgonyát, a csirkehúst, a paprikát, a paradicsomot, hagymaszeleteket rakunk rá, gyengén sózzuk, és tejföllel meglocsoljuk. A tetejére egy sor burgonya kerül. Ráöntjük a maradék tejfölt és zsírt, és a sütőben lefedve kb. 1/2 óráig sütjük, hogy a levét elfője, továbbá fedő nélkül, míg a hús és a burgonya jól megpuhul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése