Oldalak

2011. július 29., péntek

OROSZ LECSÓ

2008.01.13
Hozzávalók:
5 dkg apró kockákra vágott szalonna vagy két evőkanál étolaj, 1 közepes padlizsán, 2 fej vöröshagyma, 1 szál póréhagyma, 2 zöldpaprika, 1 kaliforniai vagy pritamin paprika, 15 dkg gomba (legjobb az erdei, de a csiperke is megfelelő), 1 kisebb cukkini vagy egészen apró tök, 2 db paradicsom, valamilyen kolbászféle (pl. virsli), só, őrölt bors.

Elkészítés:
Egy serpenyőben kiolvasztjuk a szalonna szírját vagy étolajat hevítünk. Beletesszük a karikákra vágott vöröshagymát, póréhagymát, a földarabolt parikát, gombát és padlizsánt. Megsózzuk, őrölt borssal megszórjuk, és kevergetve megpároljuk. Ha nem enged elég levet, fél deci vizet öntünk alá.
Mikor a zöldségek már majdnem puhák, belekarikázzuk a lehúzott héjú paradicsomot és nagyobb lyukú reszelőn belereszeljük a tököt vagy cukkinit. Beletesszük a virslit. Együtt főzzük, amíg a reszelt cukkini/tök is meg nem puhul.
Főtt hajdinával szokták tálalni, de adhatunk hozzá rizst is. Egy szelet friss kenyérrel is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése