Oldalak

2011. július 29., péntek

OLDALAS SÖRBEN SÜTVE

2008.01.13
Hozzávalók:
1 kg jó húsos oldalas, 5 dl világos sör, 2 vöröshagyma, 5-6 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál mustár, só, őrölt bors, 2 evőkanál étolaj.
 Elkészítés:
A húst megmossuk, a csontok mentén földaraboljuk, megsózzuk, megborsozzuk.
A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát vastag karikákra vágjuk.
Egy olyan edényben, aminek az alján elfér az összes oldalas, fölhevítjük az olajat. Beletesszük az oldalasdarabokat, és kicsit körbepirítjuk. Az oldalasra szórjuk a hagymát, leöntjük a sörrel, lefedjük, és húst a legkisebb lángon puhára főzzük. (Ha a hús még kemény, de a folyadék elpárolgott, kis vizet öntsünk alá.) Mikor már majdnem puha, belekeverjük a levébe a mustárt is.
Amikor a hús megpuhult, levesszük róla a fedőt, és elpárologtatjuk róla a maradék vizet, majd a visszamaradt zsiradékban enyhén átpirítjuk.
A kész oldalast hagymás tört krumplival (esetleg a sütés után visszamaradt pecsenyelével meglocsolva) tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése