Oldalak

2011. július 29., péntek

MILÁNÓI SERTÉSBORDA

2008.01.15
Hozzávalók (4 személyre):
4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet sertésborda (karaj), a panírozáshoz liszt, zsemlemorzsa és tojás. 40 dkg tészta, 30 dkg apróra vágott vagy darált sonka,  3-4 tisztított és szeletelt gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl sűrű paradicsomszósz vagy hámozott paradicsom, egy-egy csapott mokkáskanál aprított oregano, bazsalikom és kakukkfű (vagy helyettük olasz fűszerkeverék), étolaj, só, bors. A tálaláshoz reszelt sajt. 
 Elkészítés:
A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk. (Tényleg csak egészen enyhén. Tilos papírvékonyra verni!) A szeleteket megsózzuk, kissé megborsozzuk.
A tojásokat ízesítjük fél mokkáskanál sóval és egy villával enyhén fölverjük.
A hússzeleteket  megforgatjuk lisztben, belemártjuk a fölvert tojásba, aztán morzsába bundázzuk. 
Olajon átfuttatjuk az aprított hagymát, rátesszük a darabolt gombát és a sonkát, sózzuk, borsozzuk, és állandóan kevergetve megpirítjuk. Beleöntjük a paradicsomot, hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk, ha kell, egy picit megcukrozzuk (a paradicsom savanyúságától függően), és fedő alatt még 10 percig főzzük .
Közben bő sós vízben kifőzzük a tésztát.
A megfőtt tésztát a forró paradicsomos szószba forgatjuk.
Bő forró olajban a bepanírozott hússzeletek mindkét oldalát megsütjük.
MInden tányérra szedünk a tésztából, rátesszük a hússzeleteket és megszórjuk reszelt sajttal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése