Itt egy bedobálós recept:
Vecsési savanyúság (30 l-es edényhez)
15 l víz
1,5 kg cukor
75 dkg só
1,8 l ecet (10 százalékos)
4,5 dkg timsó
1,5 dkg citromsav
1,5 dkg babérlevél
1,5 dkg borkén
5,25 dkg na benzoát
3 dkg szemes bors
sok kapor
A timsót, a citromsavat, na benzoátot és a ként kevés vízben jól elkeverjük, úgy öntjük a léhez.
Sárga vödörbe ennek felét szoktam készíteni.
Ami éppen terem, mehet bele. A klasszikusok mellett ( uborka, paprika, hagyma, dinnye) én szoktam bele karfiolt, sárgarépát, kicsi patisszont, káposzta torzsáját is tenni.
A tavalyi levem, még mindig olyan tiszta, hogy az idén folytatom a beledobálást, nem készítek új levet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése