Oldalak

2011. július 29., péntek

CSIRKESALÁTA

2008.01.27
Hozzávalók (4 személyre):
Fél fej saláta kis darabokra tépkedve (jó hozzá a jégsaláta, lolo rosso, madársaláta, tölgysaláta, ruccola, endívia vagy mindezek keveréke), 1 szál sárgarépa, 20 dkg morzsolt főttkukorica, kb. 30 dkg sült vagy főtt csirkehús kockákra vágva (nagyon jó hozzá a maradék sültcsirke vagy a húslevesben főtt csirkehús), ezersziget salátaöntet vagy majonéz. (Választhatsz a salátához más öntetet is: SALÁTAÖNTETEK.Elkészítés:
A kis darabokra tépkedett salátaleveleket összeforgatjuk a vékony csíkokra vágott répával és a kukoricával. Salátástálkákba osztjuk. A tetejére halmozzuk a húsdarabokat, és megöntözzük a salátaöntettel vagy majonézzel.
  

EZERSZIGET ÖNTET

Hozzávalók:
1,5 dl majonéz, 2 főtt tojás sárgája (a fehérjéket máshoz használjuk fel vagy belekeverjük a salátába), só, őrölt bors bors, 1 vöröshagyma, fél piros húsú paprika, 3 kis csemege uborka,  1 evőkanál ketchup, 3 evőkanál tejszín.
Elkészítés:
A hagymát, paprikát és a csemege uborkákat apró kockára vágjuk, hozzáadjuk a majonézt és a ketchupot. A tojássárgákat összetörve a tejszínnel együtt a mártásalaphoz adjuk, ezután én merülőmixerrel pépesíteni szoktam, hogy nagyjából sima legyen, de aki szereti darabosan, az csak keverje össze. Végül sóval, borssal ízesítjük.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése