- 4 db piros húsú kaliforniai paprika
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 citrom leve
- 0,5- 0,75 dl olívaolaj
- só
- frissen őrölt fekete bors
story
A padlizsánkrémhez hasonlóan az ajvár tekintetében is igaz: ahány ház, annyiféle készítési mód. Létezik padlizsános változata, olyan is, amibe a hagymák dinsztelve kerülnek, van ahol citrom helyett ecetet adnak hozzá, és folytathatnák a sort..
elkészítés
- A paprikákat az itt leírt módon előkészítjük (megsütjük, meghámozzuk és a magokat eltávolítjuk). Turmixban pépesítjük.
- A fokhagymát és a vöröshagymát finomra vágjuk, hozzáadjuk a sültpaprika krémhez.
- Sózzuk-borsozzuk.
- Citromlevet facsarunk bele.
- Belecsurgatjuk az olívaolajat és ké
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése