Hozzávalók:
4 csirkecomb | 1 narancs leve |
4 gerezd fokhagyma | Méz |
4 alma | Sült hús fűszerkeverék |
6 nagy szemű szilva | 2 dl Rosé bor |
1 fürt nagy szemű szőlő | 1 húsleves kocka |
1 citrom leve | Fokhagymás fűszerolaj |
Elkészítés:
A combot félbevágom, a WOK-ot kiolajozom a fűszerolajjal, közepébe teszem 1 húsleveskockát, körberakom a csirkecombokat. Megkenem mézzel, rászórom a fűszerkeveréket, és nagy lángon elkezdem sütni a húst. A húsra öntök még kevéske olajat és ahogy kezd levet engedni, beleteszem az apróra vágott fokhagymát. Kb. 1 dl vizet öntök rá, és lefedem. 5 perc elteltével a tálban középen összegyűlt szafttal meglocsolom a húst, tovább sütöm. Forgatom, ha kell, vízzel pótolom, amíg a hús meg nem puhul, és szép pirosra nem sül. Ekkor kiszedem a húst a rácsra, hogy a leve visszacsöpögjön, és beleteszem a gyümölcsöt. Ráöntöm a narancs levét és a bort, és lassú tűzön lefedve párolom. Mikor félig megpuhult a gyümölcs, leveszem a fedőt, és nagy lángon elépárologtatom a felesleges vizet, hogy így sűrűbb szósz legyen. Külön tálba szedem a húst és a gyümölcsöt, és krumplipürével tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése