Oldalak

2010. december 15., szerda

Zöldséges csirkecomb wokban.

Hozzávalók:

4 csirkecomb

1 narancs leve

4 gerezd fokhagyma

Méz

4 alma

Sült hús fűszerkeverék

6 nagy szemű szilva

2 dl Rosé bor

1 fürt nagy szemű szőlő

1 húsleves kocka

1 citrom leve

Fokhagymás fűszerolaj

Elkészítés:

A combot félbevágom, a WOK-ot kiolajozom a fűszerolajjal, közepébe teszem 1 húsleveskockát, körberakom a csirkecombokat. Megkenem mézzel, rászórom a fűszerkeveréket, és nagy lángon elkezdem sütni a húst. A húsra öntök még kevéske olajat és ahogy kezd levet engedni, beleteszem az apróra vágott fokhagymát. Kb. 1 dl vizet öntök rá, és lefedem. 5 perc elteltével a tálban középen összegyűlt szafttal meglocsolom a húst, tovább sütöm. Forgatom, ha kell, vízzel pótolom, amíg a hús meg nem puhul, és szép pirosra nem sül. Ekkor kiszedem a húst a rácsra, hogy a leve visszacsöpögjön, és beleteszem a gyümölcsöt. Ráöntöm a narancs levét és a bort, és lassú tűzön lefedve párolom. Mikor félig megpuhult a gyümölcs, leveszem a fedőt, és nagy lángon elépárologtatom a felesleges vizet, hogy így sűrűbb szósz legyen. Külön tálba szedem a húst és a gyümölcsöt, és krumplipürével tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése