Oldalak

2010. december 15., szerda

Vastag mákos.

Hozzávalók:

44 dkg liszt

15 dkg zsír

10 dkg porcukor

2 sütőpor

2 tojás

3 dl tej

citromhéj.

17 dkg mák

17 dkg cukor

Elkészítés:

30 dkg lisztet elmorzsolunk 10 dkg zsírral. Hozzáadunk 10 dkg porcukrot, 1 sütőport, 2 tojás sárgáját, 1 dl tejet és egy kis reszelt citromhéjat.

Felfőzünk 17 dkg darált mákot 5 dkg zsírral, 17 dkg cukorral, 14 dkg liszttel, 2 dl tejjel, 1 sütőporral és 2 tojás habjával.

A tészta felét tepsibe terítjük, rárakjuk a mákos tölteléket, majd befedjük a maradék tésztával. Meleg, de nem forró sütőben tűpróbáig sütjük. A sütemény sokkal finomabb, ha dupla adag tölteléket készítünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése