Hozzávalók:
44 dkg liszt
15 dkg zsír
10 dkg porcukor
2 sütőpor
2 tojás
3 dl tej
citromhéj.
17 dkg mák
17 dkg cukor
Elkészítés:
30 dkg lisztet elmorzsolunk 10 dkg zsírral. Hozzáadunk 10 dkg porcukrot, 1 sütőport, 2 tojás sárgáját, 1 dl tejet és egy kis reszelt citromhéjat.
Felfőzünk 17 dkg darált mákot 5 dkg zsírral, 17 dkg cukorral, 14 dkg liszttel, 2 dl tejjel, 1 sütőporral és 2 tojás habjával.
A tészta felét tepsibe terítjük, rárakjuk a mákos tölteléket, majd befedjük a maradék tésztával. Meleg, de nem forró sütőben tűpróbáig sütjük. A sütemény sokkal finomabb, ha dupla adag tölteléket készítünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése