Oldalak

2010. december 19., vasárnap

Tiramisu - Ági

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 250 g mascarpone
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag babapiskóta
  • 3 dl kávé
  • kakaópor

Főzd le a kávét, és hagyd kihűlni. Érdemes rendes kávét készíteni, és nem neszkávéból csinálni. A tojásokat válaszd szét. A sárgáját keverd ki a cukorral és a vaníliás cukorral. Forgasd bele a mascarponét, és dolgozd krémmé kézi habverővel. Könnyebben megy, ha előtte egy órát szobahőmérsékleten voltak a hozzávalók.

Verd fel a tojásfehérjét kemény habbá, és forgasd a krémbe. Óvatos, laza mozdulatokkal dolgozz, hogy szinte habos krémet kapj. Ha ez kész van, akkor már csak a rétegezés és a várakozás jön. Mártogasd a babapiskótákat a kávéba, és rétegezd egy magasabb tál aljára. Vigyázz, hogy ne tocsogjon, csak épphogy átjárja a kávé a piskótát. A piskótákra tegyél egy réteg krémet, és szitálj kakaóport. Ismét egy réteg kávés piskóta, krém és kakaópor jön. Ha elkészült, akkor fedd le, és tedd hűtőbe nyolc órára. A krémbe keverhetsz likőrt is, de kipróbálhatsz gyümölcsös változatot is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése