Oldalak

2010. december 14., kedd

Recept.

Aszalt gyümölcscsel töltött csirkemell

Hozzávalók:két egész csirkemell vagy pulykamell,1 csomag szeletelt sajt,2 csomag sonkafelvágott,1 zacskó aszalt gyümölcs (általában barackot szoktam használni, de lehet szilva vagy más egyéb),liszt, tojás, zsemlemorzsa a rántáshoz,só


A pulyka vagy csirkemelleket kb. fél ujjnyi vastagokra szeletelem, de úgy, hogy megpróbálok minél nagyobb szeleteket kialakítani belőle, mert később fel kell tekerni.
Ha ez megvan, a kiterített hússzeletekre rakok egy sor sonkafelvágottat, erre egy szelet sajtot, majd a sajt tetejére egy sor aszalt gyümölcsöt, es az egészet feltekerem. Alufóliába csomagolom, de úgy, hogy a fólia két oldalát gondosan behajtogatom, hogy később ne folyon ki belőle a sajt.(hasonlóképpen a szaloncukor csomagolásához)


a feltekert, alufóliába csomagolt húsokat forrásban levő vízbe rakom, és 20-25 percig főzőm.
Ha ez megvan, bepanírozzuk (sót a tojásba szoktam rakni) és olajban kisütjük.
Fűszerezni nem szoktam a húst, mert az édesebb és a sósabb íz finomra összefő, illetve sül.
Petrezselymes burgonyával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése