Oldalak

2010. december 17., péntek

Mézes karácsonyi asztalra
Kategória:Karácsonyi receptek
Hozzávalók:25 dkg. akácméz ( lehet virágméz is), 1 db. tojás, 1 db. citrom, 1 kiskanál őrölt fahéj, 5-6 szem szegfűszeg, 30 dkg. finom liszt, 1 csomag sütőpor, csipetnyi só,3 dkg. vaj, 5 dkg. kristálycukor, 3-4 dkg. mandula. (mandula helyett a dió, vagy a mogyoró is megfelelő)..
Elkészítés:A mézet felmelegítjük, a szegfűszeget mozsárban megtörjük, a citrom héját lereszeljük. A kristálycukorból kevés vízzel kenhető híg masszát készítünk. A mandulákat meghámozzuk. A melegített mézhez hozzáadjuk a felvert tojást, belekeverjük az őrölt fahéjat, a citrom héját , a sütőport, egy csipetnyi sót, majd lassan pergetve a lisztet és az egészet alaposan összedolgozzuk.A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk és különböző kiszúrókkal, vágókkal alakokat formálunk a tésztából. Kivajazott tepsibe tesszük, a tetejét mindegyiknek megkenjük cukros vízzel és minden alkocskát hámozott mandulával díszítünk. Előmelegített sütőben közepes tűzzel készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése