Oldalak

2010. december 19., vasárnap

Mangós-epres piskótatekercs

Hozzávalók:

  • 20 dkg mangó
  • 20 dkg eper
  • 15 dkg finomliszt
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg eperlekvár
  • 6 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 g zselatin

A tojássárgát a cukorral keverd habosra. A lisztbe szórd bele a sütőport, majd az egészet szitáld a cukros masszához. Forgasd bele a fehérjéből vert kemény habot, és öntsd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Előmelegített sütőben süsd meg, majd nedves konyharuha segítségével tekerd fel, és hagyd kihűlni. Ha kihűlt, óvatosan tekercseld ki, és kend meg az eperlekvárral.

A zselatint áztasd bele pici vízbe, és hagyd megduzzadni. A tejszínt verd habbá. Az egyharmadába keverd bele a zselatint és a vaníliás cukrot, végül a maradék habbal dolgozd össze. A gyümölcsöket mosd meg, és vágd kisebb darabokra. A kiterített piskóta első harmadára szórd rá őket, a maradék részt pedig kend meg a tejszínhabos zselatinnal. Tekerd fel, és tedd hűtőbe, hogy megdermedjen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése