Oldalak

2010. december 19., vasárnap

Lúdláb torta

Hozzávalók:

  • 15 dkg meggybefőtt
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 6 dl tejszín
  • 5 dkg cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 kakaós piskótalap
  • 1 tasak habfixáló
  • 1 evőkanál darált pisztácia
  • ½ dl rum

A sütés előtti nap forralj fel 4 dl tejszínt. Keverd bele a cukrot, a tördelt csokit, és addig főzd, míg a csoki teljesen elolvad. Hűtsd le, takard le a tetejét, és egész éjszakára tedd hűtőbe. A sütés napján a meggybefőttet csepegtesd le, 10 szemet tegyél félre a díszítéshez, a többit magozd ki. Fél deci befőttlevet keverj össze a rummal. A piskótát vágd 3 lapra, és locsold meg vele. A csokis tejszínt verd kemény habbá.

Az első tortalapot kend meg a csokis hab egyharmadával, és nyomkodd bele a meggy felét. Tedd rá a következő tortalapot, és azt is kend meg, majd szórj rá meggyet. Végül a tetejét is tedd rá, és vond be a maradék krémmel. A maradék 2 dl tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval verd kemény habbá. Töltsd habzsákba, és díszítsd vele a tetejét. A kis halmok tetejére helyezd el a félretett meggyszemeket. Szórd meg pisztáciával, és tedd hűtőbe néhány órára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése