Oldalak

2010. december 13., hétfő

Krumplinudli

Hozzávalók: 3-4 személyre

  • 90 dkg burgonya
  • 1 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • zsír vagy olaj

A burgonyát főzd meg héjában, hámozd meg, törd át, és hagyd kihűlni. Ezután sózd, dolgozd össze a tojással és a liszttel: gyúrj belőle puha tésztát. Nyújtsd ki, vágd fel ujjnyi darabokra, majd lisztes kézzel formázd meg a nudlikat. A tésztát főzd ki, s ha lecsorgattad, forgasd a közben elkészített pirított zsemlemorzsába. Fahéjas porcukorral meghintve, vagy lekvárral, esetleg sósan, tejföllel egyaránt jó. Az se megvetendő, ha a nudlit pirított morzsa helyett porcukorral kevert darált mákba forgatják. (MÁKOS NUDLI)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése