Krumplinudli
Kategória:Tészta Receptek | 2010/12/08
Hozzávalók: 3-4 személyre
- 90 dkg burgonya
- 1 tojás
- 30 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- zsír vagy olaj
- só
A burgonyát főzd meg héjában, hámozd meg, törd át, és hagyd kihűlni. Ezután sózd, dolgozd össze a tojással és a liszttel: gyúrj belőle puha tésztát. Nyújtsd ki, vágd fel ujjnyi darabokra, majd lisztes kézzel formázd meg a nudlikat. A tésztát főzd ki, s ha lecsorgattad, forgasd a közben elkészített pirított zsemlemorzsába. Fahéjas porcukorral meghintve, vagy lekvárral, esetleg sósan, tejföllel egyaránt jó. Az se megvetendő, ha a nudlit pirított morzsa helyett porcukorral kevert darált mákba forgatják. (MÁKOS NUDLI)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése