Oldalak

2010. december 19., vasárnap

Kókuszos piskótatekercs

Hozzávalók:

  • 35 dkg kókuszreszelék
  • 30 dkg puha vaj
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg porcukor
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 6 tojás
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd adagonként keverd hozzá a cukrot is. Egyenként dolgozd hozzá a tojássárgákat, majd szitáld bele a kakaóporos, sütőporos lisztet. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a tésztát egyenletesen. Előmelegített sütőben süsd meg.
Ha megsült, nedves konyharuha segítségével tekerd fel.

30 dkg kókuszreszeléket keverj össze 20 dkg vajjal és a porcukorral. Az étcsokit gőz felett olvaszd meg, és amikor még langyos, de folyékony állagú, akkor keverd hozzá a maradék vajat. Amikor a piskóta kihűlt, tekerd ki, és a kókuszos krémmel kend meg. Erre kend rá óvatosan a csokikrém felét. A maradékot a külsejére kend, és szórd meg kókuszreszelékkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése