Kókuszos piskótatekercs
Hozzávalók:
- 35 dkg kókuszreszelék
- 30 dkg puha vaj
- 20 dkg étcsokoládé
- 15 dkg porcukor
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 6 tojás
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd adagonként keverd hozzá a cukrot is. Egyenként dolgozd hozzá a tojássárgákat, majd szitáld bele a kakaóporos, sütőporos lisztet. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a tésztát egyenletesen. Előmelegített sütőben süsd meg.
Ha megsült, nedves konyharuha segítségével tekerd fel.
30 dkg kókuszreszeléket keverj össze 20 dkg vajjal és a porcukorral. Az étcsokit gőz felett olvaszd meg, és amikor még langyos, de folyékony állagú, akkor keverd hozzá a maradék vajat. Amikor a piskóta kihűlt, tekerd ki, és a kókuszos krémmel kend meg. Erre kend rá óvatosan a csokikrém felét. A maradékot a külsejére kend, és szórd meg kókuszreszelékkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése