Oldalak

2010. december 13., hétfő

Keksz tekercs.

Hozzávalók:

25 dkg keksz, 15-15 dkg margarin és porcukor, 10-10 dkg dióbél és csokoládé, 5dkg kakaó, 1 dl tej, 1 tojás, 1 tasak vaníliáscukor, 0,3 dl rum.


A háztartási kekszet megdaráljuk, és összekeverj-k a darált dióval, a kakaóval és a tejjel. A porcukor felével édesítjük, rummaI ízesítjük. Megvizezett lapon ujjnyi vastag téglalapot nyújtuk belőle. A margarint a tojással simára keverjük, hozzáadjuk a maradék porcukrot és a vaníliáscukrot, majd a tölteléket egyenletesen elkenjük a kekszlapon. Henger alakúra feltekerjük, és reszeIt csokoládéban vagy csokidarában meghempergetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése