Karácsonyi rumgolyó | |
Kategória: | Karácsonyi receptek |
Hozzávalók: | 1 kg mazsola 1 kg csoki 10 dkg porcukor 50 dkg kókuszreszelék 3 dl rum 3 csomag vaníliás cukor |
Elkészítés: | A mazsolát beáztatjuk a rumba, lepje el a rum. Én a rumba még teszek egy jamaikai rumaromát, hogy intenzívebb legyen az íze. Minél tovább áll a rumban, annál finomabb, be kell hogy szívja a rumot. Lehet már akár 1-2 hónappal korábban is beáztatni. Karácsony előtt 1 héttel felolvasztjuk az 1 kg csokit gőz fölött, majd hozzáadjuk a 10 dkg porcukrot, a 25 dkg kókuszreszeléket, a 3 csomag vaníliás cukrot és a rumba áztatott mazsolát, rummal együtt. Összekeverjük, majd apró golyókat formálunk belőle, amiket kókuszreszelékbe vagy kakaóporba forgatunk, és desszertes papírkába teszünk. |
2010. december 17., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése