Oldalak

2010. december 17., péntek

Karácsonyi bejgli
Kategória:Karácsonyi receptek
Hozzávalók:Tészta:
1/2 kg liszt,
15 dkg vaj,
2 tojás,
5 dkg cukor,
2 dkg élesztő,
2 dl tej
Töltelék:
30 dkg mák vagy dió,
20 dkg cukor,
3 dl tej,
1 cs. vaníliás cukor,
5 dkg búzadara,
1 reszelt alma
Elkészítés:A tésztát összegyúrom, és hagyom kelni. Közben a tölteléket egy nagy fazékban összefőzöm. Ha a tészta megkelt, és a töltelék is már csak langyos, a tésztát kinyújtom, rákenem a tölteléket, és feltekerem. Tepsibe pakolom, hosszú tűvel sok helyen megszúrkálom, , megkenem a tetejét tojással, és hagyom újrakelni. Közepes lángon barnára sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése