Oldalak

2010. december 14., kedd

Gombaleves.

Hozzávalók:

30 dkg csiperke, vagy erdei gomba
fél csésze rizs
! közepes burgonya
1 fej hagyma
1 cikk fokhagynma
1 csokor petrezselyem,
1 evőkanál liszt
1 kanál zsír
só, ételízesítő vagy 1 leveskocka
bors
pirospaprika
1 pohár tejföl

A gombát megtisztítom és apró szeletekre vágom. A rizst félig megfőzöm, félreteszem, a gombát a zsíron megfuttatott apróra vágott vagy reszelt hagymával, vágott petrezselyemmel fedő alatt kb. 10 percig párolom, majd megszórom a pirospaprikával, borssal, és hozzáadom az apró kockára vágott burgonyát is. Felengedem kb 1 liter vízzel, hozzáadom a leveskockát, vagy az ételízesítőt, és a félig főtt rizs, levével együtt. Készre főzöm, szükség szerint pótolom az elfőtt levet, vagy utánízesítem. A lisztből vízzel kevés habarás csinálok, és ezze, valamint a simára kevert tejföllel mégegyszer felfőzöm. Tálaláskor aprított friss petrezselymet, és snidlinget teszek tálkában az asztalra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése