Oldalak

2010. december 25., szombat

Fehérboros-fokhagymás sült hal

30 dkg tőkehalfilé
kb. 1 dl fehérbor
8 gerezd fokhagyma
4 teáskanál olívaolaj
friss petrezselyemzöld
friss vagy szárított kakukkfű
csipetnyi só
leheletnyi Cayenne bors

A halat mossuk meg, szárítsuk le, majd a sóval dörzsöljük be. A fokhagymát hámozzuk meg és a borral, az olaj felével, az apróra vágott petrezselyemzölddel, a kakukkfűvel, a borssal együtt turmixoljuk össze. Egy megfelelő méretű tepsit kenjünk ki a maradék olajjal és erre fektessük a halszeleteket. A fokhagymás-boros keverékkel bőven locsoljuk meg a szeleteket, majd a 180-200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt vagy amíg át nem sül, süssük meg. A bor alkoholtartalma eközben "elillan", csak a kellemes aromája marad meg a halban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése