Oldalak

2010. december 15., szerda

Fahéjas almatorta.

Hozzávalók:                                            
5 dkg porcukor
10 dkg vaj
15 dkg liszt
3 tojás sárgája
citromhéj
5 alma
2-3 ek méz
fahéj
citromlé
2 dl tejszín
1 ek cukor
1 ek vaníliás pudingpor


Elkészítés:
10 dkg vajat kikeverünk 5 dkg porcukorral. Hozzáadunk 15 dkg lisztet,
1 tojás sárgáját és egy kis reszelt citromhéjat. Hűtőben egy-másfél
órán át pihen
tetjük.
Közben 5 almát (valami savanykásabb, idared vagy zöldalma)
megpucolunk, kockákra vágjuk.
2-3 ek (ha hideg, akkor 2 púpos, ha folyik, akkor 3) mézet
serpenyőben felmelegítünk, belerakjuk az almákat, ízesítjük
fahéjjal, 1-2 citrom levével, és puhára pároljuk.

A tésztát tortaformába simítjuk, megszurkáljuk villával, és 220-240
fokon 10 percig sütjük. Épp csak elkezd barnulni, nem sütjük meg
teljesen.
Kivesszük a tésztát, rárakjuk a mézes almát.
2 tojás sárgáját kikeverünk 1 ek cukorral és 1 ek vaníliás
pudingporral, és ezt leöntjük 2 dl felforralt tejszínnel.
Visszarakjuk a sütőbe, és kb 15 perc alatt készre sütjük.

A torta tetejét megszórhatjuk mandulával, marcipánnal,
szerecsendióval, őrölt szegfűszeggel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése