Oldalak

2010. december 26., vasárnap

Ecetes.hagymás burgonya saláta

Hozzávalók:

  • 2 kg burgonya (kifli vagy főzni való)
  • 3 nagy fej lilahagyma
  • 2 cm-es darabka friss torma reszelve
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 10 %-os ételecet vagy borecet
  • ízlés szerin:
  • durvára darált színes bors
  • cukor
  • víz
  • olívaolaj

Elkészítés:

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, ne főzzük szét.
A lilahagymát vékonyra szeleteljük, megsózzuk, majd a többi hozzávalóval egy ecetes öntetet készítünk.

A megfőtt, megpucolt burgonyát karikákra vágjuk, és beleforgatjuk az ecetes öntetbe.

Húsok mellé köretként kínál

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése