Oldalak

2010. december 25., szombat

Diós-fahéjas kalács mézes joghurttal

8 dkg tönkölybúzaliszt
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál natúr joghurt
2 teáskanál méz
2 dkg dió
0,5 dkg élesztő

csipetnyi őrölt fahéj


Az élesztőt egy kevés liszttel morzsoljuk el, majd langyos vízzel keverjük el és langyos helyen hagyjuk kelni. Keverjük hozzá a 30 fok körülire felmelegített lisztet, az olajat, a mézet, és vízzel inkább lágy, mint kemény tésztát keverjünk belőle. A tésztát alaposan dolgozzuk össze, majd 20 percig 30 fokos helyen kelesszük. A megkelt tésztát belisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki, szórjuk meg a durvára tört dióval és az őrölt fahéjjal, majd tekerjük fel. A betekert tésztát, hosszában vágjuk ketté, és a vágásfelülettel lefelé fordítva helyezzük a tepsire. Még egyszer kelesszük meg, majd 160 fokos sütőben süssük meg. A joghurtot keverjük el mézzel és tálaljuk a kalács mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése