Hozzávalók:
1 zacskó (40 dkg) mirelit vegyes zöldség
Besamel mártás
Só, fehér bors, szerecsendió
10 dkg reszelt sajt
A panírozáshoz liszt, tojás, prézli
Elkészítés:
A zöldséget sós vízben megfőzzük, és alaposan lecsepegtetjük. Besamelt készítünk, megsózzuk, fehér borsot és késhegynyi szerecsendiót teszünk bele.
Nagyon sűrűre készítjük, majd belekeverünk kb. 10 dkg reszelt sajtot (trappista és parenyica). A leszűrt zöldségeket is beletesszük, és hagyjuk kihűlni. Tenyérnyi lapocskákat formálunk belőle, és duplán bepanírozzuk. Bő forró olajban kisütjük.
Natúr rizst és hideg sajtmártást kínálunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése