Oldalak

2010. december 15., szerda

Besameles rántott zöldség.

Hozzávalók:

1 zacskó (40 dkg) mirelit vegyes zöldség

Besamel mártás

Só, fehér bors, szerecsendió

10 dkg reszelt sajt

A panírozáshoz liszt, tojás, prézli

Elkészítés:

A zöldséget sós vízben megfőzzük, és alaposan lecsepegtetjük. Besamelt készítünk, megsózzuk, fehér borsot és késhegynyi szerecsendiót teszünk bele.

Nagyon sűrűre készítjük, majd belekeverünk kb. 10 dkg reszelt sajtot (trappista és parenyica). A leszűrt zöldségeket is beletesszük, és hagyjuk kihűlni. Tenyérnyi lapocskákat formálunk belőle, és duplán bepanírozzuk. Bő forró olajban kisütjük.

Natúr rizst és hideg sajtmártást kínálunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése