Aszalt szilvás kacsamell.15 dkg aszalt szilva 2 dl száraz vörösbor 2 db bőrös, kicsontozott kacsamell (egyenként kb. 300 grammosak) 1 zsemle 3 dl tej 1 tojás 1 nagyobb alma só őrölt gyömbér őrölt szerecsendió Az aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk, a zsemlét pedig a tejbe. A kacsamellek bőrös oldalát keresztirányban beirdaljuk, vigyázva, hogy ne vágjunk bele a húsba. A megpuhult, kicsavart zsemlét összekeverjük a lecsepegtetett, apróra vágott szilvával. Hozzáadjuk a tojást, a durvára reszelt almát, sózzuk és kevés gyömbérrel, szerecsendióval ízesítjük. A masszát fél órán át állni hagyjuk. A kacsamelleket, húsos oldalukkal felfelé fektetve, beborítjuk az almás-szilvás töltelékkel. Félbehajtjuk őket és madzaggal átkötözzük. Tepsire helyezve forró (220 fok, légkeverés) sütőbe dugjuk a húsokat és kb. 16-20 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve, fogyasztás előtt, rácson pihentetjük a kacsamelleket 5 percig. | ||
2010. december 14., kedd
Aszalt szilvás kacsamell
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése