Oldalak

2010. december 14., kedd

Aszalt szilvás kacsamell

Aszalt szilvás kacsamell.15 dkg aszalt szilva
2 dl száraz vörösbor
2 db bőrös, kicsontozott kacsamell (egyenként kb. 300 grammosak)
1 zsemle
3 dl tej
1 tojás
1 nagyobb alma

őrölt gyömbér
őrölt szerecsendió



Az aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk, a zsemlét pedig a tejbe.
A kacsamellek bőrös oldalát keresztirányban beirdaljuk, vigyázva, hogy ne vágjunk bele a húsba.
A megpuhult, kicsavart zsemlét összekeverjük a lecsepegtetett, apróra vágott szilvával. Hozzáadjuk a tojást, a durvára reszelt almát, sózzuk és kevés gyömbérrel, szerecsendióval ízesítjük. A masszát fél órán át állni hagyjuk.
A kacsamelleket, húsos oldalukkal felfelé fektetve, beborítjuk az almás-szilvás töltelékkel. Félbehajtjuk őket és madzaggal átkötözzük.
Tepsire helyezve forró (220 fok, légkeverés) sütőbe dugjuk a húsokat és kb. 16-20 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve, fogyasztás előtt, rácson pihentetjük a kacsamelleket 5 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése