Oldalak

2010. december 19., vasárnap

Almatorta

Hozzávalók:

  • 35 dkg édes linzertészta - lehet mélyhűtött is
  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 5 dkg liszt
  • 4 evőkanál baracklekvár
  • 1 evőkanál víz
  • 3 alma
  • 2 tojás

Elkészítése:

1. Melegítsd elő a sütőt és tégy bele egy sütőlemezt felmelegedni. Kissé kilisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát, bélelj ki vele egy mély tortaformát.

2. Keverd össze a vajat, a cukrot, a tojásokat, a mandulát és a lisztet, amíg a töltelék habos nem lesz, majd töltsd bele a tészta üregébe.

3. Az almákat hámozd meg, csumázd kis és vágd félbe. Éles késsel vágd vékony szeletekre, majd legyező alakban helyezd a torta tetejére.

4. A baracklekvárt melegítsd fel a vízzel, majd a keveréket egy szűrőkanálon keresztül nyomkodd át egy kis tálba.

5. Egy tésztakenő ecsettel a bevonatot kend az almákra. Helyezd a formát sütőlemezre, és süsd 45 percig 160 fokon, amíg a tészta aranyszínű nem lesz. Majd újra kend meg lekvárral.

6. Tálald tejszínhabbal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése