Almatorta
Hozzávalók:
- 35 dkg édes linzertészta - lehet mélyhűtött is
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg cukor
- 10 dkg őrölt mandula
- 5 dkg liszt
- 4 evőkanál baracklekvár
- 1 evőkanál víz
- 3 alma
- 2 tojás
Elkészítése:
1. Melegítsd elő a sütőt és tégy bele egy sütőlemezt felmelegedni. Kissé kilisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát, bélelj ki vele egy mély tortaformát.
2. Keverd össze a vajat, a cukrot, a tojásokat, a mandulát és a lisztet, amíg a töltelék habos nem lesz, majd töltsd bele a tészta üregébe.
3. Az almákat hámozd meg, csumázd kis és vágd félbe. Éles késsel vágd vékony szeletekre, majd legyező alakban helyezd a torta tetejére.
4. A baracklekvárt melegítsd fel a vízzel, majd a keveréket egy szűrőkanálon keresztül nyomkodd át egy kis tálba.
5. Egy tésztakenő ecsettel a bevonatot kend az almákra. Helyezd a formát sütőlemezre, és süsd 45 percig 160 fokon, amíg a tészta aranyszínű nem lesz. Majd újra kend meg lekvárral.
6. Tálald tejszínhabbal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése