Oldalak

2010. december 19., vasárnap

Almás piskótatorta

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • másfél dl tej
  • 4 evőkanál daracukor
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 2 tojás
  • 2 alma

Elkészítése:

1. Melegítsd elő a sütőt. Kenj ki és bélelj ki egy kerek piskóta sütőformát. A lisztet a fahéjjal és a sütőporral szitáld egy nagy keverőtálba, majd keverd bele a cukrot. Egy másik tálban habverővel keverd fel az olvasztott vajat, a tojásokat és a tejet, majd add hozzá a száraz hozzávalókhoz.

2. A tortakeveréket öntsd az előkészített sütőformába, majd a keverék széle mentén csinálj egy sekély bemélyedést.

3. Az almákat hámozd meg, csumázd ki és vágd gerezdekre, majd ezeket vágd vékony szeletekre. A szeleteket egyengesd el a piskótamassza tetején. Ecseteld be olvasztott vajjal, és szórd meg daracukorral és őrölt fahéjjal.

4. Süsd 40-50 percig, amíg a sütemény kellően megemelkedik és megpirul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése