Almás piskótatorta
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- másfél dl tej
- 4 evőkanál daracukor
- 2 kávéskanál sütőpor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 2 tojás
- 2 alma
Elkészítése:
1. Melegítsd elő a sütőt. Kenj ki és bélelj ki egy kerek piskóta sütőformát. A lisztet a fahéjjal és a sütőporral szitáld egy nagy keverőtálba, majd keverd bele a cukrot. Egy másik tálban habverővel keverd fel az olvasztott vajat, a tojásokat és a tejet, majd add hozzá a száraz hozzávalókhoz.
2. A tortakeveréket öntsd az előkészített sütőformába, majd a keverék széle mentén csinálj egy sekély bemélyedést.
3. Az almákat hámozd meg, csumázd ki és vágd gerezdekre, majd ezeket vágd vékony szeletekre. A szeleteket egyengesd el a piskótamassza tetején. Ecseteld be olvasztott vajjal, és szórd meg daracukorral és őrölt fahéjjal.
4. Süsd 40-50 percig, amíg a sütemény kellően megemelkedik és megpirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése