Almás piskótatekercs
Hozzávalók:
- 60 dkg alma
- 5 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom
- fahéj
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. Szórd bele apránként a cukrot, és verd tovább. Ezután mehetnek bele egyesével a tojássárgák, majd a sütőporos lisztet is szitáld bele.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsd a masszát, és előmelegített sütőben süsd meg. Az almát hámozd meg, majd reszeld le. Szórd meg cukorral és fahéjjal ízlésed szerint. Folytonos kevergetés mellett párold meg.
Amikor a piskóta megsült, tedd rá nedves konyharuhára, és óvatosan tekerd fel. Hagyd így kihűlni. Ezután kend rá az almás tölteléket, majd a konyharuha nélkül újra csavard fel. Vaníliafagyival tálald.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése