Almás piskóta
Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 12 evőkanál víz
- 12 evőkanál liszt
- 12 evőkanál kristálycukor
- 6 tojás
- 2,5 dl tejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag sütőpor
- vaj
- fahéj
Az almát hámozd meg, vágd félbe, és szedd ki a magházát. Egy vajjal kikent tepsibe fektesd bele az almákat, és tedd be a langyos sütőbe fél órára. A lisztbe szórd bele a cukrot és a sütőport. Keverd hozzá a vizet és a tojássárgákat, majd óvatosan dolgozd hozzá a kemény habbá vert fehérjét. Öntsd a masszát az almára, és süsd készre.
Borítsd ki az elkészült süteményt, és hagyd kihűlni. A tejszínt verd fel, keverd bele a habfixálót, és kend az egészet tésztára. Ízlésed szerint fahéjjal megszórva kínáld
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése