Oldalak

2010. december 15., szerda

Almás piskóta

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 12 evőkanál víz
  • 12 evőkanál liszt
  • 12 evőkanál kristálycukor
  • 6 tojás
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag sütőpor
  • vaj
  • fahéj

Az almát hámozd meg, vágd félbe, és szedd ki a magházát. Egy vajjal kikent tepsibe fektesd bele az almákat, és tedd be a langyos sütőbe fél órára. A lisztbe szórd bele a cukrot és a sütőport. Keverd hozzá a vizet és a tojássárgákat, majd óvatosan dolgozd hozzá a kemény habbá vert fehérjét. Öntsd a masszát az almára, és süsd készre.

Borítsd ki az elkészült süteményt, és hagyd kihűlni. A tejszínt verd fel, keverd bele a habfixálót, és kend az egészet tésztára. Ízlésed szerint fahéjjal megszórva kínáld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése