Oldalak

2010. december 29., szerda

ALMÁS KARAMELL KRÉM

(kb. 4 adag)

Hozzávalók:

1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vanília
40 g porcukor
500 ml tej
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma mandula
1 alma
Kevés vaj
30 g napraforgómag
50 g cukor
5 evőkanál habtejszín

Előkészítés:

Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk,
és felkockázzuk.

Elkészítés:

A pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint
(az aroma hozzáadásával) elkészítjük. Majd a forró puding
felületét fóliával letakarjuk, és hagyjuk kihűlni.
Az alma háromnegyed részét a vajon megpirítjuk, majd
desszertes tálkákban vagy poharakban elosztjuk. A kihűlt
pudingot átkeverjük, majd az almán elosztjuk. A
napraforgómagot egy serpenyőben zsiradék nélkül
aranybarnára pirítjuk, és a
tűzről levéve hagyjuk hűlni. A cukrot egy főzőedényben
közepes lángon karamellizáljuk, majd hozzákeverjük a
tejszínt, és állandó keverés mellett addig hevítjük, míg
krémes állagot kapunk. A pirított napraforgómagot a krémes
masszához keverjük, majd a tűzről levesszük. Hozzáforgatjuk
a maradék almát, és a pudingra rétegezzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése