Oldalak

2010. december 14., kedd

Almás béles recept.

Nagyon finom délutáni csemege lesz gyermeknek és felnőttnek egyaránt.

Hozzávalók:

Fél kiló leveles tészta, 4 savanyú alma, 1mokkáskanál őrölt fahéj, 10 dkg darált dió, 3 kanál cukor, 1 tojás, 1 kanál vaj, 3 kanál liszt, 3 kanál porcukor.

A leveles tésztát egy deszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd 8x8 cm darabokra felvágjuk. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, és vékony szeltekre felvágjuk.

Egy tálba tesszük az almaszeleteket és megszórjuk fahéjjal, cukorral majd jól összerázzuk, hogy mindenhová jusson a keverék.

Minden tésztalapra kanállal teszünk egy kevés tölteléket, megszórjuk dióval és a négy sarkát a tésztának behajtjuk a közepére. A tetejét megkenjük tojással, és aki szereti, a diót a közepére tehet még egy fél dióbél is.

Forró sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése