Oldalak

2010. december 26., vasárnap


2010. december 26., vasárnap

Kijevi krémes

Hozzávalók:

Tésztához:

40 dkg liszt
20 dkg porcukor

25 dkg margarin

1 csomag sütőpor

4 tojás sárgája

tejföl

Tetejére:

4 tojás fehérje

15 dkg cukor

A krémhez 4 kanál lisztet 4 dl tejjel, 1 tojással simára keverek, majd sűrű krémmé főzöm. Amíg hűl, 25 dkg porcukrot, 25 dkg margarint, l csomag vaníliás cukorral habosra keverek, majd a kihűlt krémmel összedolgozom.

A tészta hozzávalóit összedolgozom, annyi tejfölt adok hozzá, hogy rugalmas, puha, nyújtható tésztát kapjak. 3 részre osztom, egyenként kinyújtom a tepsi nagyságúra vágott sütőpapíron. A habot rákenem a tésztalapokra, durvára darált dióval megszórom, és megsütöm kb. 200 °C-on.. Légkeveréses sütőben egyszerre két tepsivel is lehet sütni. Ha kihűlt, megtöltöm a krémmel és minimum egy fél napra, vagy egy éjszakára állni hagyom, amíg a tészta megpuhul a krémtől.

Megjegyzés: akkor lesz nagyon finom, puha a végeredmény, ha a tésztát nem sütjük meg nagyon. A hab úgyis gyorsan pirul, annyi sütés a tésztának is bőven elég. Ha túlsütjük, a tészta nem puhul meg a krémtől.

Rozmaringos nyúlcomb karácsonyi almás chutneyvel recept

Email


Egy adventi, és magyaros chutneyt készítettem ezekhez a combokhoz almából, körtéből, és pikáns fűszerekből. A chutney önmagában üvegbe zárva ehető ajándéknak is remek ötlet lehet.

Rozmaringos nyúlcomb karácsonyi almás chutneyvel

Hozzávalók a húshoz 2 főre: fejenként 1-1 nyúlcomb, só, tört színes bors, olíva olaj, 2 ágacska rozmaring, 1,5 dl alaplé
A cuthneyhoz: 2-2 db félkemény körte és alma, 6-7 dkg szultán mazsola, 2 nagyobb fej vöröshagyma, 2 ek olíva olaj, só, 1 mk tört rózsabors, 1 tk fehér mustármag, 1 gerezd fokhagyma, 1 citrom reszelt héja, 1 mk őrölt fahéj, 3-4 ek méz, 3-4 ek almaecet, chili paprika


A húst sózzuk borsozzuk, mindkét oldalukat pirítsuk meg az olíva olajon a rozmaring ágakkal együtt.
Majd öntsük fel az alaplével, és fedő alatt pároljuk puhára.
A hagymákat vágjuk kockára, és dinszteljük meg.
A gyümölcsöket vágjuk kisebb kockákra, és a mazsolával együtt adjuk a hagymához.
Sózzuk, rózsaborssal, mustármaggal, fahéjjal, fokhagymával ízesítsük.
Pároljuk 10 percet, majd adjuk hozzá a mézes is. Így addig pároljuk (fedő alatt), amíg a gyümölcsük meg nem puhulnak.
Végül adjuk hozzá az almaecetet is, és ezt követően már fedő nélkül forraljuk be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése